10.1.07

TANIŞALIM

Benim çocuğum yok ama ben de birinin çocuğuyum. Şimdi olmasa bile, anılarım arasında, hastalandığımda hemen yanıma koşan ve başımda bekleyen annemin; ağrıyan yerime dokunması, saçımı okşaması, dudaklarıyla ateşimi ölçmesi…gibi fotografları hatırlayabiliyorum.

Fiziksel bedenimizde bir ağrı hissettiğimizde, hepimizin otomatik olarak yaptığı ilk şey, elimizi ağrıyan bölgenin üzerine koymaktır. Bunu neden yaptığımızı bilmeyiz ama daima yaparız. Sevgi ve özen ileten, o bölgeyi önemsediğimizi işaret eden bir dokunuştur bu ve çok anlamlıdır. Bu içgüdüsel dokunuş sırasında hem ellerimizi hem de enerjimizi kullanırız. Evrendeki tüm canlıların sahip olduğu bir yaşam enerjisi vardır. Yaşam enerjisi düşük olan insanlar daha kolay ve daha sık hasta olurlar. Yaşam enerjisi yüksek olanlar ise daha dayanıklıdırlar. Yaşamdaki en büyük amaçlarımızdan biri, bu enerjiyi yüksek seviyelerde tutmaktır ve bu nedenle de çeşitli yollarda ilerlemekteyizdir. Reiki de bu yollardan biridir.

Sözünü ettiğimiz bu yüksek enerji, Japonlarda Reiki olarak bilinirken, farklı toplumlarda farklı adlandırılır; Çinlilerde chi, Hintlilerde prana, İbranilerde ruach...
Kelime anlamı olarak; Rei, her yerde varolan, evrensel; ki, ruhsal yaşam enerjisi anlamına gelmektedir.

Reiki bedenin doğal kendini iyileştirme yeteneğini güçlendirir. Canlılığı ve dayanıklılığı artırır, bedende, zihinde, duygularda ve aurada çalışır. Reiki tedavisi bloke olmuş enerjiyi salıverir ve gevşemeyi sağlar, stresi azaltır. Bedeni hem enerjisel hem de fiziksel toksinlerden temizlemeye yardım eder ve zamanla dayanıklılığı, sezgiyi, meditasyonu ve spiritüel tekamülü güçlendirir.

Reiki tıbbi tedavinin bir alternatifi değildir ve kuralları arasında teşhise yeltenmemek de vardır. Hasta kişilere, öncelikle tıbbi tedaviye yönelmesi önerilir. Reiki ve diğer yöntemler, bu tedaviyi destekler nitelikte çalışır; iyileşme sürecini hızlandırır, ağrı ve acıları azaltır. Bu, Reiki’nin iyileştirebileceği anlamına gelir. Aynı zamanda şunu göz ardı etmemek gerekir ki, birinin herhangi bir hastalıktan bir veya daha çok Reiki uygulaması ile iyileşeceğinin bir garantisi yoktur. Çoğu durumlarda Reiki, birlikte kullanıldığında tıbbi tedavinin etkilerini güçlendirir.
Reiki’de asıl bilinmesi gereken, zarar vermediği ve herhangi bir zarar verici amaç için kullanılamayacağıdır.

Reiki uygulayıcısı olmak isteyen bir kişinin ilk yapması gereken, eğitim almaktır. Reiki eğitimi 4 aşamalı bir eğitim sürecidir. Her aşamada, teknik bilgiler ve uygulamalar anlatılır, ardından da o aşamaya ilişkin uyumlama (inisiyasyon) yapılır. Bu uyumlamadaki amaç, öğrencinin enerjiye daha güçlü bir şekilde ulaşmasıdır. Uyumlamalar bedenin enerji kanallarındaki blokajları temizler, şifacının kendi yaşam enerjisini artırır ve kişiyi Reiki’nin kaynağına bağlar. Bu kaynak şifacının istediği herhangi bir şekilde adlandırılabilir, Allah, Tanrı, Evren, İsa, Buda, Doğa.. Reiki herhangi bir din ile ilişkili olmadığından, kaynak dilediğince tanımlanabilir. Herkes bu uyumlamaları alabilir ve Reiki’ ye kanal olabilir, özel yetenekler gerektirmez ya da belirli bir dini görüşü benimsemek, bir tarikat, dernek, örgüt..üyesi olmak gerekmez. Tek gereken, bir Reiki Master tarafından inisiye edilmektir. Bunu herkes, kendine uygun olduğunu düşündüğü ve hissettiği bir eğitmenle irtibata geçerek yapabilir.
Uyulmamalar bir kez alınınca, ömür boyu Reiki enerjisine boyunca sahip olunur..

Uyumlamalar ve tedaviler alıcının kişisel iyileşmesini hemen başlatır. Çok sık olmamakla beraber, çalışmaların akabinde, uygulanan kişide, aşırı gaz, ishal veya huysuzluk gibi fiziksel belirtiler veya duygusal tepkiler gözlemlenebilir. Bu bir tür detoks işlemidir. Bu yaklaşık 21 gün sürer, rüyalarda artış, canlılık, yaşamda alışık olmadığımız kadar iyi hissetme dürtüsü bile bize anormal değişiklikler gibi gelebilir. Bu nedenledir ki, Reiki tedavisi veya uyumlaması alan herkese bol su içmesi önerilir. Su, çoğu zaman, görülebilecek belirtileri azaltır yada yok eder.

Reiki şifa terapisi esnasında, uygulayıcı kişi, şifanın gerçekleşmesine niyet ederek ellerini rahatsızlığı olan kişinin üzerine koyar ve enerji akmaya başlar. Reiki enerjisi zekidir, enerji nereye gideceğini, ne yapacağını bilir; kendi akışını yönlendirir. Bu nedenledir ki, uzaktan şifa göndermek de aynı oranda etkilidir. Eğitim ve uyumlamaların ardından, kendinize, diğer insanlara, bitkilere, hayvanlara, geçmiş ve geleceğe enerji göndermek mümkündür. Böyle düşününce Reiki’nin hayatımızın her alanında kullanılabilir olduğunu bilmek, yaşama ayrı bir bakış açısı kazandırır.

Reiki’nin şifa etkilerinin yanı sıra bir işlevi daha vardır o da, aydınlanma yolunda yardımcı olmaktır. Tedavide olduğu gibi, yine aydınlanma garantisi vermez, ancak düzenli kullanım sayesinde, enerji titreşimlerini yüksek tutmaya ve evrensel bütünlüğe ulaşmaya yönelik ışık tutar. Böylece içimizdeki Ben’le tanışmak, sevgi uyum ve şefkatle yaşamak daha kolay hale gelir.

2002 senesinde migren ağrılarım yüzünden tanışıp başladığım Reiki sayesinde, bugün buralardayım. Migrenden kurtulmanın ötesinde, sayısız insanla tanışmama, onlara eğitim vermeme, anlatırken daha da çok öğrenmeme sebep olduğunu, kendimi arayışıma çok önemli bir ışık tuttuğunu, Bir ve Beraber olduğumuzu anlayarak yaşamanın yaşamıma kattığı güzellikleri söylemeden yazımı bitirmek istemiyorum.

Usui Reiki Master, Kundalini Reiki Master, Golden Triangle, Gümüş Mor Alev, Full Spectrum Healing, Holistic Weight Loss Facililator eğitimlerine sahibim.

Burada; bildiklerimi paylaşmak ve bilmediklerimi öğrenmek için varım.

Sevgiyle…

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili dilek hanim merhaba!ben almanyadan türkan.sitenizi tesadüf eseri buldum.neyazikki size yakin olamadigim icin sizin tecrübelerinizden faydalanamiyorum.aslinda size sormak istedigim okadar cok soru vardiki...yinede tesekkürler..insanlah yakinda tanisiriz.selamlar.

. dedi ki...

Türkan Hanım merhaba, geç cevap verdim kusura bakmayın. Bana her zaman buradan ya da mail adresimden(benim2410@hotmail.com) ulaşabilirsiniz. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

iyi gunler....