22.4.07

YANILSAMALAR

1- Gereksinim Yanılsaması
2- Başarısızlık Yanılsaması
3- Ayrılık Yanılsaması
4- Yetersizlik Yanılsaması
5- Gereklilik Yanılsaması
6- Yargılama Yanılsaması
7- Kınama Yanılsaması
8- Koşula Bağlılık Yanılsaması
9- Üstünlük Yanılsaması
10- Cehalet Yanılsaması

Yanılsamalar bu kadar gerçek görünüyor çünkü çok sayıda insan onun bir yanılsama olmadığına inanıyor. Eğer yanılsamayla karşılaştığınızda onun bir yanılsama olduğuna İNANIRSANIZ, yanılsama çok gerçek görünse bile onu bir yanılsama olarak görürsünüz. O zaman yanılsamanın yaratıldığı amaç için –Nihai Gerçekliği deneyimlemek için bir araç olarak kullanabilirsiniz.

"Sizin için seçilmiş olanı seçmeye son verdiğiniz gün sizin bağımsızlık gününüz olacak'' O zaman yanılsamadan kaçmayacaksınız, ondan bağımsızlaşmış olacaksınız. Yanılsamanın dışına çıkacaksınız. Ama onun sizi ya da sizin gerçekliğinizi kontrol edebilme yeteneğinden bağımsız olarak onu yaşamayı sürdüreceksiniz.
Yanılsamanın amacını anladığınızda sizin kendi amacınız yerine gelene kadar, hiçbir zaman ona son vermeyi seçmeyeceksiniz. Sizin amacınız yalnızca Gerçekte Kim Olduğunuzu bilmek ve deneyimlemek değil, aynı zamanda bundan sonra olacağınız kişiyi yaratmaktır.
Şimdinin her An'ında kim olduğunuzla ilgili en büyük hayallerinizi yaratmak sizin işlevinizdir. Bu evrimdir.Bu dünyada olabilir ama dünyaya ait olmayabilirsiniz. Böyle olduğunuzda dünyayı onu deneyimlemeyi seçtiğiniz gibi deneyimleyeceksiniz.O zaman deneyimin kendisinin bir tepki değil bir edim olduğunu, sizin yaşadığınız bir şey değil yaptığınız bir şey olduğunu anlayacaksınız.
Bunu anladığınızda yaşamınızdaki her şey değişecek.
Karmaşaya son vermenin bir yolu vardır. Yanılsamayı bir yanılsama olarak görmenin yolu vardır, ve bu yol yanılsamayı kullanmaktır.
Yanılsamayı kolayca kontrol edebileceğinizi gördüğünüzde,onun gerçek olmadığını anlayacaksınız. Bu süreç sizin yanılsamanın gerçekle herhangi ilişkisi olduğunu inkar etmenizle başlar.
Çevrenize bakın ve basitçe söyleyin; ''Dünyamdaki hiçbir şey GERÇEK değil''Bu, bu kadar basittir…Gezegeninizde deneyimlenen her şeyin,inanıyormuş gibi yapmaktan ibaret olduğunu duyduğunuzda bazılarınız sıkılabilir.Fiziksel dünyandaki yaşam gerçekten de görkemlidir. Onun amacı gerçekten kim olduğunuzu fark etmeniz ve söylemeniz, bunu ifade etmeniz ve bundan haz almanız yoluyla size mutluluk vermektir. Onun için yarattığınız bu görkemli dünyaya gidin ve yaşamınızı kendinizle ilgili şimdiye kadar sahip olduğunuz en görkemli düşünceyi olağandışı bir söylemle belirtin ve bunu soluğunuz kesilmiş bir şekilde deneyimleyin.Her edimin bir kendini tanımlama edimi olduğunu anımsayın. Her düşünce yaratma enerjisi taşır. Her sözcük sizin için neyin doğru olduğunun bir ifadesidir.Her An Yeniden Doğuş Anıdır..Yanılsamaların var olma nedeni size kim Ol'duğunuzla ilgili en büyük hayallerinizin,en büyük halinde, kendinizi yeniden yaratacağınız bir alan sağlamaktır.Siz o alanın yerel hale gelmiş bir versiyonusunuz.Yerel hale gelmiş Tanrı…Bu yerel hale gelmiş alanın dışında kendinizi yalnızca Ol'an Her şey olarak bilebilirsiniz. Ve Ol'an Her Şey kendisini kendisi olarak deneyimleyemez, çünkü başka hiçbirşey yoktur.O zaman yanılsamaların yokluğunda siz kelimenin tam anlamıyla ne buradasınız, ne oradasınızdır.Bu yüzden yanılsamaları yarattınız.Tanrının sorusu;-Ben Kimim?_Ve şimdi Kim olmayı seçiyorum?Siz olmadığınız şeyin deneyimini gerçekte Ol'duğunuz şeyi deneyimlemek için kullanıyorsunuz.Sizin Ol'madığınız Hiç bir şey yoktur. Bu yüzden yanılsamaları yarattınız.Bu nedenle yanılsamaları kullanın ve onlar için minnettar olun. Yaşam büyülü bir oyundur ve siz de büyücüsünüz. Ustalığa götüren yolculuk bir yanılsamayla karşılaştığınız anda Kim Ol'duğunuzun görkemini ifade etmekten ibarettir.

SÜREÇ;
A-Yanılsamaları yanılsamalar olarak görün.
B-Onların ne anlama geldiğine karar verin.
C-Kendinizi yeniden yaratın.

On yanılsamayı kullanmanın iki yolu vardır. Onları şu anki gerçeklikler olarak ya da geçmişteki anılar olarak deneyimlemeyi seçebilirsiniz. Gelişmiş medeniyetler yanılsamaları `'anı''olarak deneyimler.
Göreceli dünyada, Kim olduğunuzu ancak kendiniz olmayan mekan içinde deneyimleyebileceğiniz size bir çok kez söylendi. Yanılsamaların amacı işte bunu içinde kendinizin her suretini deneyimleyebileceğiniz bir mekan ya da bir alanı ve herhangi bir anda kavrayabileceğiniz en yüksek sureti seçme fırsatını sağlamaktır. Şimdi anlıyormusunuz?Anladınız mı?
Örneğin gereksinim yanılsamasının dışına çıkma yolu,tam şu anda gereksiniminiz olduğunu düşündüğünüz şeye,yani olması gerektiğini hissedip şu anda olmadığını düşündüğünüz şeye bakmak ve sonra istediğiniz şey olmasa bile hala burada Ol'duğunuzun farkına varmaktır.Bunu getireceği sonuçlar müthiştir. Eğer şu anda gereksinim duyduğunuz şey olmadan buradaysanız, o zaman neden ona gereksinim duyduğunuzu düşünüyorsunuz ki? Eğer net olarak görüyorsanız ''o'' her neyse ona gereksiniminiz olmadığının,ona hiçbir zaman gereksiniminiz olmadığının ve tüm bunları sizin uydurduğunuzun farkına varacaksınız. Soluduğunuz havaya bile gereksiniminiz yoktur. Bunu da ölünce anlayacaksınız.Deneyimlerinizde ona bir anlam vermek istersiniz. Ama Gerçek ; Hiçbir Şeyin Anlamı Olmadığıdır.Yaşamdaki karşılaşmalar ve deneyimlerde gizli olan,bu karşılaşma ve deneyimlerin altında yatan bir gerçek yoktur.Onu oraya Kim gizleyecek ki? Ve neden?
Gerçek şudur ki ; sizin ona verdiğiniz anlamdan başka hiçbir şeyin anlamı yoktur. Bu bir çok kişi tarafından kabul edilmesi çok zor bir gerçektir. Ama bu benim en büyük armağanımdır. Yaşamı anlamsız kılarak size herhangi bir şeyin ya da her şeyin anlamının ne olduğuna karar verme fırsatını veriyorum. Kendi verdiğiniz kararlarla kendinizi tanımlayacaksınız.Onun için belirli bir şey yaşadığınızda,bunun neden olduğunu sormayın. Onun neden olduğunu seçin. Ona anlamını siz verin.Sonra O olay içinde olmayı seçtiğiniz kişiyi bildirin, ifade edin ve deneyimleyin.Olmayı seçtiğiniz kişi olun.

Yaşamın Yanılsamalarını Öğrenmenin yolu;
1-Dünyamdaki hiçbir şey gerçek değil.
2-Her şeyin anlamı benim ona verdiğim anlamdır.
3-Ben Ben Ol'duğunu söyleyenim ve deneyimim ben onun ne olduğunu söylersem odur.

Bu üçlü süreci başlatır.
A-Yanılsamaları yanılsamalar olarak görün.
B-Onların ne anlama geldiğine karar verin.
C-Kendinizi yeniden yaratın.

Örneğin; Kendinizi ....yalnız…..hissediyorsunuz.''yalnızlığınızı'' bir yanılsama olarak görün. Yalnızlığınızın, çevrenizdeki dünyaya yeterince açılamadığınız anlamına geldiğine karar verin. Sonra kendinizi başkalarına sevgiyle dokunan birisi olarak yeniden yaratmaya karar verin.

Bunu 3 gün yaparsanız ruh haliniz tümüyle değişir. 3 hafta yaparsanız `'yalnızlığınız'' kalmaz. 3 ay yaparsanız bir daha hiç yalnız kalmazsınız. Ve sonra yalnızlığın tümüyle yanılsama olduğunu tümüyle kontrol edebileceğiniz bir yanılsama olduğunu anlayacaksınız.

Tanrı İle Birlik/ N.D.Walsch

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.