7.11.07

UZAKTAN EĞİTİM-MİLLİYET

Dikkatimizi verebildiğimiz her yere ve her düşünceye enerji göndermemiz mümkündür. Reiki de, enerjileri kullanarak uyguladığımız bir şifa yöntemi olduğundan, birebir eğitimle olduğu gibi uzaktan eğitimle de öğrenilebilir. Tüm dünyada bunun uygulaması yapılmaktadır.

Birebir eğitimde, bilgileri eğitmen anlatırken; uzaktan eğitimde, ders notlarını sizin okumanız gerekmektedir. Uyumlama yine uzaktan yapılır ve bunun için eğitmenle öğrenci arasında bir randevulaşma olur. Ders notları ve sertifika da, talebe göre, e-mail yada posta vasıtasıyla ulaştırılır.

İki eğitim arasında etki anlamında bir farklılık yoktur. Uzaktan eğitimle, bir şifacı olmak için gereken zamandan ve paradan tasarruf etmeniz söz konusudur.

Yurtdışında uzaktan eğitim veren çok önemli okullar, enstitüler ve kuruluşlar vardır ve bir çoğu sadece uzaktan eğitim vermektedir.

Reiki sistemlerinin ilk basamağı, Usui Reiki 1. Aşama eğitimidir. Kişi bu eğitim ve uyulmama sonucunda; kendisine, yanındakine, bitki ve hayvanlarına, yiyeceklerine, giysilerine.. kısacası dokunabildiklerine şifa aktarabilecek duruma gelir.

Milliyet İnternet'ten okumak isteyenler

USUI REIKI

Reiki’nin anlamı, Japonca'da, "Evrensel Yaşam Gücü Enerjisi" dir. Reiki, iki farklı Japonca kelimenin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. REI evren anlamına gelir. KI ise ruh, yaşam gücü enerjisi demektir. Bu iki Japonca kelime aynı zamanda aydınlanma demektir.

1900'lü yılların başında Japon bir rahip olan Dr.Mikao Usui tarafından, Hz. İsa 'nın nasıl şifa verdiğine ilişkin sorulara cevap aramasıyla ortaya çıkmış, çok eski bir şifa yöntemidir.

Reiki, Reiki uygulayan kişinin ellerinden rahatsızlığı olan kişiye gönderilen, iyileştirici, şifa verici bir enerji çeşididir. Tatlı, ılımlı, yumuşak, şevkatli ve bir o kadarda emniyetli, güvenilir ve tehlikesizdir. Vücut içinde bulunan enerji akışını düzenlemek ve böylece bedenin kendisine şifa vermesini sağlamak Reiki’ nin başlıca görevidir. Organları ve iç salgı bezlerinin düzenli calışmasını sağlayıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıkları başlangıcından itibaren tedavi edici, agrıları azaltıcı, vücuttaki toksik maddeleri temizleyici bir uygulamadır. Kişilerin korku ve endişelerini, depresyonu, üzüntüyü yok eder, uygulananda pozitif düşünceler oluşturur. Fiziksel veya ruhsal acıları, stres ve gerginliği geçirmek, kişiye ihtiyacı olan şifayı temin etmek Reiki’nin görevidir.

Her insanın içinde yaşamını kontrol eden enerji mevcuttur, önemli olan bu enerjiyi en doğru şekilde kullanabilmektir, bu başarıldığı takdirde ruhsal veya fiziksel rahatsızlıklar daha kolay tedavi edilebilir.
Reiki her zaman çok emniyetlidir, kişiye hiçbir zarar vermez, rahatsızlığı olan kişi ihtiyacı kadar olan enerjiyi, vücudunun ihtiyacı olan bölgelerine alır. Reiki her zaman en doğru biçimde yardımcı olur, uygulanan insanin ihtiyacına göre yarar sağlar.
Psikolojik sıkıntıların pek çok fiziksel hastalığın nedeni olduğu artık bilinmektedir, enerji kanallarımızda bu sıkıntılar sonucu meydana gelen tıkanıklıkların açılmasını sağlayan stresi azaltan, rahatlama sağlayan Reiki, hastalıklarin ortadan kalkmasına yardım eder. Şifa için kullanılan bütün sistemlerle uyumludur, birlikte çalışır, iyileşme etkisini artırır, hızlandırır.
Reiki ile yanlız fiziksel rahatsızlıklar değil, ruhsal rahatsızlıklar, zayıf karakter, sigara, içki gibi bağımlı davranışlar, aşırı yemek yeme, kararsızlık, sinirlilik, evham, kuşku gibi kişinin engelleyemediği olumsuz davranışları da tedavi edilebilir.


Reikiyi düzenli olarak kullanmanın bir çok faydası vardır. Bunlardan bazıları şunlardır;
· Kronik hastalıklarınızı yavaş yavaş ortadan kaldırır.
· Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklara karşı korur.
· Stresli zamanlarınızda sizi rahatlatır ve sakinleştirir.
· Korku duygusunu yenmenize yardım eder.
· Kafanız karışık olduğunda düşüncelerinizi netleştirmenizi sağlar.
· Ağrı ve acılarınızı azaltır.
· Düşüncelerinizi doğru noktaya yönlendirmenize yardım eder.
· Varolan hastalıklarınızın ilerlemesini durdurur.
· Vücudunuzu toksinlerden arındırır ve zehirli maddelerin atımını sağlar.
· Duygusal blokajları çözer ve duygusal sorunlarınızı çözmenize yardım eder.
· Sezgisel yeteneklerinizi ve farkındalığınızı arttırır.
· Vücudunuzdaki yaraların daha kolay geçmesini sağlar
· Kötü alışkanlıklarınızdan ve size zarar veren tutumlarınızdan vazgeçmenize yardım eder.
· İnsanlarla ilişkilerinizde daha sakin ve daha yapıcı olmanıza yardım eder.
· Sanatsal üretkenliğinizi arttırır ve ilham almanızı kolaylaştırır.
· Kin, nefret,öfke gibi zarar verici duygulardan sıyrılmanıza yardım eder.
· Bilinçaltınızdan kaynaklanan sorunları tedavi eder.
· Kendiniz için daha doğru ve iyi olanı bulmanıza yardım eder.
· Enerji vererek sizi dinçleştirir ve yaşlanma etkilerini azaltır.
· Cinsel sorunlarınızın çözülmesinde yardımcı olur.
· Psikolojik rahatsızlıklarda,fobilerde ve depresyonda olumlu sonuçlar verir.
· Sevgi ve ilgi duygularınızı artırır ve duygusal ilişkilerinize olumlu katkısı olur.
· Uykusuzluk, bitkinlik ve isteksizlik gibi sorunlarınızın çözülmesine yardım eder.
· Fiziksel,psikolojik ve zihinsel sorunların çözümlenmesine yardım etmesi ve diğer pozitif etkileri hem iş yaşamında hem duygusal yaşamınızda hem de sosyal ilişkilerinizde sizi destekleyecek ve çok daha mutlu bir insan olmanıza yardım edecektir.

GASSHO MEDİTASYONU


Japonca da gassho sözcüğü iki elin birleşmesi anlamına gelir. İki elinizi kalp merkezinizde birleştirerek Gasho uygulamasını yapabilirsiniz. Bu meditasyon sırasında burnunuzdan nefes alıp, ağzınızdan verin. Nefes alırken dilinizi damağınıza dayayın, nefesi ağzınızdan verirken bırakın. Dilin bu pozisyonu enerjinin, beden ve beyindeki dolaşımını tamamlar.
Ezoterik Budizmde sol el ay, sağ el ise güneşle bağlantılı sayılmaktadır.

Her bir parmak beş elemandan birisini temsil eder;
Başparmaklar : Boşluk
İşaret parmakları : Hava
Orta parmaklar : Ateş
Yüzük parmakları : Su
Küçük parmaklar : Toprak

Ezoterik Budizme göre parmak uçları da belirli nitelikleri ifade eder;

Başparmaklar : Anlayış
İşaret parmakları : Eylem
Orta parmaklar : Benimseme
Yüzük parmakları : Algılama
Küçük parmaklar : Şekil
Meditatif açıdan ellerimizi birleştirdiğimiz zaman güneş, ay ve tüm elemanlar bir araya gelirler. Dikkatimizi orta parmaklarımıza odaklayarak meditasyonun ateş kavramını vurgulamış olur, bilinçsiz elemanları yakma bilinci kazanırız.

Parmak uçlarınız aynı zamanda birçok sinir ucu ve meridyeni de barındırır. Orta parmakta biten meridyen, el meridyeninin dış zarıdır. Göğüsten kolun orta kısmına, bileğe, el ayasına geçer, orta parmağın ucunda biter.
Gassho meditasyonunun amacı uygulayıcının enerjisini artırmak ve meditatif hale sokmaktır. Kuralları çok basittir. Dikkatinizi birleştirmiş olduğunuz ellerinizin orta parmakları üzerinde odaklayın ve her şeyi unutmaya çalışın. Zihnimizin normal hali, kaotik bir delilik halidir. Püf noktası da bu deliliğin farkında olmaktır. Zihninizin gözünü bulutlandıran düşünceleri kovalamayın. Onlara bakın, tanımlayın sonra da dikkatinizi orta parmaklarınızın birleştiği noktaya geri toplayın. Gasho meditasyonu ile medite olur, ellerimizi kalplerimizin önünde birleştirdiğimiz zaman Tanrıya olan minnetimizi gösteririz.

Kaynak: Frank Arjava Petter

3.11.07

GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKIP, GELECEĞİ GÜÇLENDİRME

İleriye doğru ilerlemek ve insan varlıklar olarak tekamül etmek için korkularımızı çağırmalı, onların sırrını çözmeli ve salıvermeliyiz. Bu, Yükseliş sürecinin büyük bir parçasıdır. Bu çok büyük dönüşüm günlerinde çok hızlandık, deneyimin insan spektrumundaki her korku, yüzleşmemiz için içimizin derinliklerinden ortaya çıkıyor.

Korkularımızla yüzleşmek içsel güç ve cesaret gerektiriyor. Korkunun bizi kontrol etmesine veya bizi engellemesine izin vererek, korktuğumuzdan daha fazlasını kaybediyoruz.

Aşağıda, korkunun kendisinin kökenine hitap edebilmeniz için korkuları ortaya çıkarmak için basit bir meditasyon egzersizi var. Çoğu zaman sahip olduğumuz korkular belirsizdir ve olduklarını “düşündüklerimiz” değildir. Korkularınızı keşfedin, onlara meydan okuyun ve eski geçmiş modelleri bırakmanız için onları kucaklayın.Geçmiş korkuları bırakmak bize daha büyük berraklık ve sonra kişisel güç getirir.

1.Gözlerinizi kapatın.
2.Korkuyu teşhis edin/tanıyın. Nedir ?
3.Korku ile temas kurun.
4.Korku ile ilgili ne deneyimliyorsunuz ve fark ediyorsunuz ?
5.Dirençleri fark edin.
6.Dirençlere bilinçli olarak izin verin ve salıverin. Şimdi korku ile ilgili neyi fark ediyorsunuz ?
7.Bir kapı hayal edin, kapının diğer tarafında bu korku var. Korkunun uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaş olduğunu imgeleyin, geçmişte sizi koruyan bir şey.
8.Şimdi korku ile ilgili fark nedir ?
9.Şimdi, kapıyı açın ve korkuyu karşılayın. Nasıl hissettirdiğine daha fazla dikkat edin. Ona bir şeyler sunun, ne istiyor ?
10.Şimdi kalbinizi açın ve küçük bir çocukmuş gibi korkuyu kucaklayın. Ona sarılın, kucaklayın, onu rahatlatın. Bu korkuya ne söylemek istersiniz ?
11.Farklı olan bir şeyler var mı ? Bu korkuyu karşılamaya, tamamen kucaklamaya ve sevmeye istekli olursanız, neler mümkün olur ?

Bu korkuyu gerçekten kucaklamak için bir karar verin. Onu arkadaşınız yapın. Yapmaktan korktuğunuz bir şeyleri yapın. Bu korkuyu size hatırlatan küçük sesin farkında olun. Onu kucaklayarak, kendi yolunuzu seçiyorsunuz. Korkunuzu kucaklamak yaşamı her zaman istediğiniz gibi yaşamanız için sizi özgürleştirir.

Daha da ötesi, korkularınız ile yüzleşmek ve daha büyük kabule sahip olmak bilinçaltınızdaki eski korkuları ve eski alışkanlıkları daha yüksek modellere yeniden programlar. Aynı tetikler, daha önce oldukları gibi artık orada olmazlar. Bu şekilde duygusal yük temizlenir ve büyük ferahlama veya nötralite hissedersiniz.

Sevgiyle,
Lisa Renee
Tercume:Saffet Guler