6.10.07

Renklerin Aura Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Kırmızı:
Kırmızı renk uyarıcı etkisinden dolayı, adrenalin salgılanmasına neden olur ve kan deveranını hızlandırır. Bundan dolayı tek başına ve doğrudan doğruya kullanılmamalı; hemen ardından mavi ya da yeşil devreye sokulmalıdır. İnsanların kırmızı ışıkla sature oldukları zaman kas güçlerinin %50 arttığı laboratuar testleriyle saptanmıştır. Bu, kırmızı rengin canlılığı artıcı
etkisinden dolayıdır.

Turuncu:
Bireyde güven duygusunu artırıcı, kendisini iyi hissettirici, pankreası ve akciğerleri güçlendirici etkiye sahip olan turuncu rengin bronşit, astım ve soğuk algınlıklarına da iyi geldiğini biliyoruz.

Sarı:
Depresyonu azaltan, zihni uyararak bireyi bir bakıma psikolojik bir coşkuya sürükleyen hoş bir renktir. Birinci derecede sinir sistemi üzerinde etkilidir ama kaslar ve genel canlılık üzerinde olumlu bir etkisi bulunmaktadır. Peklik, gaz, hazımsızlık ve çarpıntı gibi rahatsızlıklarda
kullanılabilir. Bu olumlu etkilerine rağmen, yine de dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Çünkü aşırısı ishale neden olabilir. Bunlardan ayrı olarak, sarı rengin, enerjilerin tüm şakralara yaygınlaştırılmasına (dağıtılmasına) yardım edici gibi olumlu bir etkisi daha vardır.

Yeşil:
Şifa ve armoni rengi olmasından dolayı, yeşil renk doğal bir toniktir. Yeşil, gerilimi azaltır ve hipofiz guddesini uyarır. Sert olmayan yeşil ışık baş ağrılarına iyi gelir. Kadim zamanlardan beri yeşil renk verimlilik rengi olarak bilinegelmiştir.

Mavi:
Mavi rengin antiseptik ve dokuları / damarları büzücü etkileri vardır. Serinlik veren etkisinden dolayı, renklerle şifa çalışmalarında hastaya huzur vermede ve sakinleştirmede ullanılagelmiştir. Mavi aynı zamanda gırtlak şakrasının rengi olduğu için; soğuk algınlıklarında, ses kısıklıklarında ve guatrda kullanılır. Ayrıca; romatizma, kesikler, yanıklar için de önerilmektedir.

İndigo (Çivit mavi):
Çivit mavisi rengin “serinletici” etkisi vardır. Fiziksel, duygusal ve ruhsal sorunlarda etkilidir. Kanamayı azaltır ve genellikle de; kulak, göz ve burun rahatsızlıklarında şifacılar tarafından baş vurulan bir renktir.

Viyole (menekşe moru):
En üst düzeylerde iş görür, stresli durumlarda etkilidir. Akıl rahatsızlıklarında, gözlerle ilgili sorunlarda ve uykusuzlukta yarar sağladığı görülmüştür.

Alıntıdır.

5.10.07

10 ADIMDA BOLLUK BEREKET EGZERSİZİ

LİSTE YAPIN
Sizin için önemli olan şeylerin listesini yapın, hayatınızın nasıl olmasını istediğinizi anlatan bir yazı yazın.

HAYATINIZA İYİCE BAKIN
Yaydığınız enerjiye, etkileşim içinde olduğunuz insanlara, oturduğunuz yerin, yediklerinizin, duygularınızın durumuna, sürdürdüğünüz yaşamın sizin değerlerinize uyup uymadığına bakın. Eğer uymuyorsa, istediğinizi yapmaktan sizi alıkoyan ne, bunu düşünün.

OLUMLAMALAR
Eğer kendinizi, huzursuz hissediyorsanız ve istediğiniz hayatı yaşayamıyorsanız, düşüncelerinizi, inançlarınızı, duygularınızı ve bilincinizi ifade etme tarzınızı değiştirin. Kendinizi ve kimseyi yargılamadan olumlu cümlelerle isteklerinizi dile getirin.

POZİTİFİ VURGULAYIN
Yaptığınız seçimlerden pozitif ya da negatif bir sonuç bekleyebilirsiniz. Negatif bir sonuç bekliyorsanız, pozitif bir gelecekten çok negatif bir geleceğiniz olur. Siz yardımınızı esirgemedikçe hayatın da yardım ettiğine ve huzurlu, doyurucu bir yaşam sürebileceğinize inanın. Pozitif bir açıdan bakmayı öğrenirseniz, şükran duymayı öğrenirsiniz. Bir şeylere yeterince sahip olmadığınızı düşünecek yerde sahip olduklarınızı takdir etmeye başlarsınız.

KENDİNİZE SEVDİĞİNİZ BİRİ GİBİ DAVRANIN
Size, mevcut halinizle mükemmel olmadığınızı söyleyerek eleştirileri kafanızdan atın. Kendinize sevgi dolu bir şefkatle davranın ve günde en az bir kez “Seni, olduğun gibi seviyorum ve kabul ediyorum” demeyi unutmayın. Sevdiklerinize yapmadığınız şeyleri kendinize de yapmayın.

İLİŞKİLER KURUN
Hayatınızı başkalarıyla paylaşmanız size kendinizi iyi hissettirir ve bolluğu hissetmenize katkıda bulunur. Onları takdir ettiğinizi göstermek için zamanınızı ya da kaynaklarınızı özgürce verin. Eğer yoksunluk hissediyorsanız, daha çok insanla daha anlamlı ilişkiler kurmak için çaba gösterin. Toplantılara, ilginizi çeken çağrılara, spiritüel toplantılara..vb katılın.

GEÇMİŞİ BIRAKIN
Bağışlamak ve geçmişin acılarını bırakmak zaman alır ama pozitif enerjinin hayatınıza gireceği kapıyı açar. Geçmişi bırakma sürecine, artık işinize yaramayan ya da hayatınızdaki huzursuzluk zamanlarını size hatırlatan şeyleri temizleyerek başlayabilirsiniz.

KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN
Kim olduğunuzu öğrenmek için bir süre yalnız kalın. Meditasyon yapın, hoşlandığınız şeyleri yapmak için zaman ayırın. Doğayla mümkün olduğu kadar çok bağlantı kurun. Bir ot yığınının üzerinde oturup altınızdaki toprağı hissetmenizin bile size yardımı olur. Kuşların, ağaçların ve çiçeklerin farkına varın. Çıplak ayakla toprakta yürüyün. Yalnız olduğunuz zamanlar düşüncelerinize dikkat edin. Şayet düşünceleriniz negatifse, yerlerine pozitif düşünceler koyun. İsteğinizi sanki olmuş gibi zihninizde canlandırın.

HAYATINIZIN SORUMLULUĞUNU ALIN
Bugüne kadar yaşadıklarınız için başkalarını suçladıkça ya da kurban rolünüzü sürdürdükçe istediğinizi yaratma gücünüzü harekete geçiremezsiniz. Başarılı insanlar, gösterdikleri tepkilerin hayatlarının seyrini belirlediğini anlatırlar. Bugün sahip oldukları şeylerde kendi oynadıkları rolün önemini vurgularlar. Kendilerine değer verirler. Buradaki fikir, hayatı kendinize rağmen değil, kendinizle beraber oluşturmaktır.

HER GÜN SİZİ AMAÇLARINIZA YAKLAŞTIRAN YENİ BİR ŞEY YAPIN
Hayatınızı bilinçli değiştirin. Bu çaba ve girişim ister. Başarıyı, görünmez bir güç getirmez. Düşüncelerinizi gözden geçirin. Para, sağlıklı beslenme, geçmişte kaşlarımızı çatıp baktığınız birine gülümseme ya da armağan verme gibi konularda neler hissettiğinize bakın. Her gün küçük bir adım atın, değişim sürecinin farkına vararak tadını çıkartın.

Alıntıdır.

4.10.07

ASIL RAHATSIZLIĞIMIZ NE?-1. Bölüm

Acı-Suçluluk duygusu.

Böbrek Üstü Bezi Rahatsızlıkları-Duygusal açıdan çok kötü yada yetersiz beslenme. Kendine karşı öfke duyma.

Lenf Bezlerinin Büyümesi- Aile içinde sürtüşme ve tartışmalar. Bu yüzden çocuğun istenmediğini hissetmesi (sanması).

Adetle ilgili rahatsızlıklar -Kadınlığını reddetme.Suçluluk, korku. Üreme organlarının günahkar yada kirli olduklarına inanma.

Adet görememe- Bir kadın olmayı istememe. Kendinden hoşlanmama.

Adet öncesi sendromu-Karışıklığın hakim olmasına izin verme.Gücünü dış etkilere teslim etme.Kadınlık süreçlerini reddetme.

Ağrılı adet görme-Kendine kızma.Kendi bedeninden yada kadınlığından nefret etme.

Ağlayamama (kuru gözlülük)- Sevgiyle görmeyi reddetme. Bağışlamaktansa ölmeyi yeğleme. Kinci olma

Ağrılar- Sevgi ve destek bulma özlemi

AIDS- Kendini savunmasız ve umutsuz hissetme. Kimsenin kendini umursamadığını düşünme. Yeterince iyi olmadığı konusunda güçlü kanı. Kendinden vazgeçme. Cinsel suçluluk duygusu.

Depresyon- Keder. Hayatı içine almaktan korkma. Kendinde hayatı dolu dolu yaşama hakkı görmeme.

Akne (Ergenlik sivilceleri)-Kendini kabullenememe. Kendinden hoşlanmama.

Alerjiler Bkz. Saman Nezlesi-Kime karşı alerjiniz var? Kendi gücünü yadsıma
Alkolizm-Anlamsızlık duygusu. Yararsızlık, suçluluk, yetersizlik hissetme. Kendini reddetme
Alzheimer Hastalığı Bkz. Dementia, Bunama-Dünyayı olduğu gibi kabul etmeyi, onunla ilişki kurmayı reddetme.Umutsuzluk ve çaresizlik (acizlik). Öfke

Anemi-Sevinçten yoksunluk.Hayattan korkma.Kendini yeterince iyi bulmama
Anjin Bkz. Boğaz ağrısı. Bademcik iltihabı-Kendi adına çekinmeden konuşamayacağı ve ihtiyaçlarını talep edemeyeceği konusunda güçlü bir inanç.

Anksiyete (Yürek Darlığı)-Hayatın akışına, yaşam sürecine güvenmeme.

Anoreksi (Aşırı iştahsızlık) Bkz. İştah Kaybı-Kendi hayatından vazgeçme. Aşırı korku.
Kendinden nefret etme, kendini reddetme.
Apandisit-Korku.Hayattan korkma.Akışın önünü kesme
Apse-Düşünceleri incinmeler, küçümsenmeler ve intikam arzusu üzerinde mayalandırma
Arpacık Bkz.Göz Rahatsızlıkları-Yaşama öfkeli gözlerle bakma. Birisine kızgınlık duyma
Anteryoskleroz (Damar Sertliği)- Direnç,gerilim. Aşırı dar görüşlülük. İyi ve güzeli görmeyi reddetme

Astım-Boğucu sevgi. Kendi bireyliğini, bağımsızlığını hissedememe. Kendini bastırılmış, boğulmuş hissetme. Bastırılmış ağlama.

Aşırı Hareketlilik- Korku. Kendini baskı altında ve çılgın hissetme.

Aşırı Kiloluluk (normal kilosunun üstünde olmak) Bkz. şişmanlık- Hayattan korkma.İncinme,aşağılanma, eleştiri veya cinsellikten korunma ihtiyacı duyma. Duygulardan kaçma. Güvensizlik ,kendini reddetme. Doyum arama.

Ateş-Yakıcı öfke.
Ayak mantarı- Kabul edilmemekten kaynaklanan düş kırıklığı ve sinirlilik. Bunları rahatlıkla geride bırakıp ilerleyememe.
Ayak rahatsızlıkları-Gelecekten ve hayatta ilerleyememekten korkma

Ayak tırnağının batması-İleri doğru yönelmeye, ilerlemeye hakkı olup olmadığı konusunda endişe ve suçluluk duyma.


Devam edecek

2.10.07

KUNDALİNİ REİKİ

5-10 dakika kadar uygulamanın yeterli olduğu etkili bir şifa sistemidir. Temeli vücuttaki enerji kanallarının şifasal açılması ve chakra' ların dengelenmesine dayanır.
Kişisel problemleri dengelemede etkilidir.

Kundalini Reiki Mr.Ole Gabrielsen tarafından dünyaya tanıtılmıştır. Mr.Ole Gabrielsen Danimarkalı bir meditasyon masterıdır. Mr.Ole Gabrielsen ile Master Kuthumi'nin yaptığı çalışmalar ve ruhani bilgi alışverişleri sayesinde Kundalini Reiki tekniği doğmuştur.

Kundalini kelime anlamı olarak, Hintlilere göre omurga dibinde kendi etrafında kıvrılmış bir yılan gibi görünen güçtür.Bu gücün çeşitli hareketler sonucunda uyarılması bedendeki yedi chakra boyunca yukarı çıkmasına ve bu chakra' ların sırayla çalışmasına neden olur.

Bizler yerküre enerjisini 1. chakradan (kök chakra) vücudumuza alırız. Bu enerji tüm chakraları ve ana enerji kanallarını dolaşarak tepe chakaradan çıkar. Kundalini enerji kanalı kök chakrada başlar ve tepe chakrada son bulur. Kundalininin açılmasıyla chakralar tam olarak temizlenir ve enerji kanalları açılır. Bu şekilde vücuda giren yerküre enerjisi artar, bu enerji chakraları daha çok besler ve devam ettiği enerji kanallarını açar.

1.10.07

111 OLUMLAMA CÜMLESİ

  1. Bolluk ve zenginlik içinde yaşamayı hak ediyorum.
  2. Hem para kazanıp hem de kendimi eğlendirmeyi hak ediyorum.
  3. Ebedi varlık ve ebedi bilince olan kişisel bağım bana büyük bir servet sağlayacak kadar kuvvetli.
  4. Para benim dostum.
  5. Çok param var.
  6. Arzularımı maddi boyuta dönüştüren güçle bir bütünüm.
  7. Sadece varlığım bile değerli sonuçlar ortaya çıkarıyor.
  8. Hedeflerimi büyütmeye hazırım.
  9. Güzellik, güç ve uyum zihnimde birbirine kaynaşmış durumda.
  10. Zengin bir kadın (erkek) olmak benim için çok eğlenceli.
  11. Artik başkalarının mali başarılarımı desteklemelerine izin veriyorum.
  12. Benim refahımın mali basarımla bir ilişkisi yok.
  13. Parayı insanları kontrol etmek adına kullandığım için kendimi affediyorum.
  14. Boşa harcadığım paralar için kendimi affediyorum.
  15. Ben hayal edebildiğimden daha fazla mutluluk, sevgi ve paranın hayatıma girmesine izin veriyorum.
  16. Zenginliğim benim ve başkalarının canlılığına can katar.
  17. Ben paraya hükmedebilirim.
  18. Fazla para kazanmaya hazırım.
  19. Tüm arzularımı gerçekleştirmek için yeteri kadar zamanım, enerjim ve param var.
  20. Anne ve babamı yasadıkları mali problemlerden dolayı affediyorum.
  21. Artik eminim ki benim için her şeyden yeteri kadar var.
  22. Gelirim harcamalarımdan daha fazla.
  23. Ben diğer insanları kalkındırmayı istedikçe onlarda beni kalkındırmayı istiyorlar.
  24. Harcadığım her para bana katlanarak geri donuyor.
  25. Kendimi ve yaptıklarımı sevgi ile görüyorum.
  26. Emin ellerdeyim.
  27. Kendimi hayatın akışına bırakıyorum.
  28. Sevgiyle iletişim kuruyorum.
  29. Kendi merkezimdeyim, sakinim ve dengeliyim.
  30. Evren beni onaylıyor, her şey yolunda.
  31. Hayatın tüm ihtiyaçlarımı kolayca ve rahatça sağlamasına izin veriyorum.
  32. Yüksek Benliğime güveniyorum.
  33. Sağlık, zenginlik ve mutluluk hayatımı sürekli olarak renklendirir.
  34. Yaşamının genel olarak rahat ve başarılı bir gidişatı var.
  35. Ben her bakımdan zengin ve başarılı biriyim.
  36. Sağlığım her açıdan mükemmel.
  37. Refah ve başarı, şimdi ve her zaman hayatımı kolay ve neşeli hale getirmektedir.
  38. Hayatımda düzenli ve bol miktarda para akışı var.
  39. Hayatıma neşe, sevgi, samimiyeti davet ederim.
  40. Sevgi sürekli olarak beni sarmalar.
  41. Ben sevilen, neşeli bir insanım.
  42. Yaratıcılığımı kolayca ve coşku ile ifade edebiliyorum.
  43. Yaratıcılığım kim olduğumun bir ifadesi gibi serbestçe akmakta.
  44. Ben yetenekli, yaratıcı bir insanım.
  45. İçimdeki çocuk güvende ve mutlu.
  46. Yaratıcılığımı kendim için en iyi yollarla ifade edebilmede içimdeki bilgeliğe güveniyorum.
  47. Yaratıcılığıma güvenirim ve bunu ifade etmek için kendime zaman ve mekan sağlarım.
  48. Hayatımdaki tüm insanlar beni desteklemekte ve sevmektedirler.
  49. Hayatımda sürekli olarak hayırlı fırsatlar ve durumlarla karşılaşırım.
  50. Doğru zamanda doğru yerdeyim ve doğru zamanda doğru kişiyle karşılaşırım.
  51. Kariyerim başarılı, ilham verici ve karlı işlerle doludur.
  52. Hayatımın işini yaparak büyüyor ve gelişiyorum.
  53. Kariyerim boyunca hayatımın amacını gerçekleştiriyorum.
  54. İşim yaratıcılığımın, neşemin ve hevesimin ifadesidir.
  55. Pek çok olumlu fırsat ve durumla karşılaşmaktayım.
  56. Yeni öğreti ve bilgileri kolayca ve zevkle özümseyebiliyorum.
  57. Sürekli olarak öğrendiğimin ve büyüdüğümün bilincinde olarak, yaşamımın her anında rahatım.
  58. Bildiklerimi başkaları ile paylaştığımda huzurlu ve sakinim.
  59. Bu evrenin bana vermek istediği tüm bolluk ve bereketi, ayrım yapmaksızın kabul etmeye ve almaya istekliyim ve kabul ediyorum. Ve onu bilinçle ve sorumlu bir şekilde paylaşmak için elimden geleni yapıyorum.
  60. Her çıkan fırsattan mümkün olduğu kadar fazla yararlanıyorum ve her kaçan fırsattan da mümkün olduğu kadar az üzüntü duyuyorum.
  61. En yüksek akıl yetilerimi geliştiriyorum. Duygularımı kusursuz biçimde eğitiyorum.
  62. Bilinçaltının en derinlerine varıyor ve oradan günlük hayatıma yardım edecek olan sessizliği, olgunluğu ve inancı çıkarıyorum.
  63. Yüce Işık ve yüce Sevgi benim kanalımla akıyor ve çevremdeki her şeye yayılıyor.
  64. Ben yüce ışık ve yaratıcı enerji ile doluyum.
  65. Bu zengin bir evren ve onda hepimiz için her şey var.
  66. Bolluk benim gerçek var olma halimdir. Ben şimdi onu tümüyle ve sevinçle kabul etmeye hazırım ve kabul ediyorum.
  67. Tanrı tüm ihtiyaçlarımın tükenmez ve sınırsız kaynağıdır.
  68. Yaşamın bana sunabileceği tüm refah ve mutluluğu kabul etmeye hazırım ve kabul ediyorum.
  69. Şu anda parasal olarak büyük bir bolluk yaşıyor ve bunun tadını çıkarıyorum.
  70. Yaşam neşe dolu ben onun zevkini çıkarıyorum.
  71. Sonsuz zenginlikler şimdi hayatıma özgürce akıyor.
  72. Zengin bir bilince ve isteklerimi gerçekleştirme gücüne sahibim.
  73. Ben sevecen ve şefkatliyim ve başkalarıyla paylaşacak çok şeyim var.
  74. Hayatta her şeyin en iyisini hak ediyorum.
  75. İyi olan her şey bana kolayca geliyor.
  76. Kendimi bütünüyle, olduğum gibi seviyor ve takdir ediyorum.
  77. Kendimi özgürce, tam anlamı ile ve kolayca ifade ediyorum.
  78. Her şeyi kolayca elde ediyorum.
  79. Ben ışık ve sevgi dolu, neşe saçan bir varlığım.
  80. Doğal bir biçimde öğreniyor, aydınlanıyorum.
  81. Kendi hayatımın efendisiyim.
  82. Yaşadığım anın tadını çıkarmak için ihtiyacım olan her şeye sahibim.
  83. Gereksindiğim her şey içimde zaten var.
  84. Yüreğimde kusursuz bir bilgeliği taşıyorum.
  85. Sevmeyi ve sevilmeyi seviyorum.
  86. Tüm duygularımı bir parçam olarak kabul ediyorum.
  87. Kendimi daha çok sevdikçe, başkalarına vermek için daha fazla sevgiye sahip oluyorum.
  88. Sevgiyi özgürce veriyor ve alıyorum.
  89. Sevgi dolu, doyum verici, mutlu kılıcı ilişkileri hayatıma çekiyorum.
  90. Daima açık ve etkin bir biçimde iletişim kurabiliyorum.
  91. İstediğim her şeye sahip olmayı onaylıyorum.
  92. Yalnızca yaşadığım için kendimi mutlu ve neşe dolu hissediyorum.
  93. İçimdeki Tanrı’nın ışığı şimdi hayatımın her aşamasında kusursuz sonuçlar üretiyor.
  94. İçimdeki ışık burada ve şimdi hayatımda mucizeler yaratıyor.
  95. Her şey hayatımın iyiliği için birlikte çalışıyor.
  96. Hayatımın yüce planı ile uyumlu yaşıyorum.
  97. Hayatımın yüce planı adım adım ortaya çıktıkça onu tanıyor, kabulleniyor ve uyguluyorum.
  98. Şu anda sağlık, zenginlik, mutluluk ve kusursuz bir kendini ifadeyle dolu hayatım için şükranlarımı sunuyorum.
  99. Kendim olmaktan mutluyum. Yeterliyim. Burada ve şimdiyi kabulleniyorum.
  100. Kızgın olduğumda, hata yaptığımda, kıskançlık duyduğumda, insanları sevemediğimde kendimi reddetmem gerekmez.
  101. Yüce sevgi burada ve şimdi bolluk yaratmak için benim kanalımla çalışıyor.
  102. Ben yüce doğam ile “bir”im ve sonsuz yaratıcı güce sahibim.
  103. Yüksek Benliğim yaptığım her şeyde, her konuda bana yol gösteriyor.
  104. Yüce sevgi bana yol gösteriyor ve ben daima korunuyorum.
  105. Evren gereksindiğimiz her şeyi daima verir.
  106. Işık saçan bir sağlık ve enerji ile doluyum.
  107. Bedenimi bütünüyle seviyor ve kabulleniyorum.
  108. Ben hayatımın yaratıcısıyım. Hayatımı tam isteğim gibi yaratıyorum.
  109. Hayatın en güzel şeylerine layığım ve kendime sevecenlikle her şeyin en iyisini kabul etmeye izin veriyorum.
  110. Neşeli, mutlu ve özgürüm.
  111. BEN, BEN’İM. · BEN Huzur ve Barışım, BEN Gücüm, BEN Var olan Her Şeyim , BEN Işığım.

Alıntıdır..

Bu cümleler, imgeleme ve meditasyon çalışmalarınız için örnek olsun amacıyla gösterimdedir. Aynılarını kullanabileceğiniz gibi, kendinize özel cümlelerinizi de yaratabilirsiniz.

Günümüzde en büyük sorun olarak gördüğümüz parasızlık nedeniyle, olumlamaların bu konuda olanlarına ağırlık verdim. Ancak bilmelisiniz ki, bolluk ve bereket dediğimizde bu, yaşamlarımıza sadece para olarak değil, sağlık, aşk, sevgi, manevi huzur, derin bağlılıklar...vs olarak da gelebilir. Önemli olan geleni gözden kaçırmadan yakalayabilmektir.